БФС глоби с 10 хиляди лева Марек за постъпили официални уведомления от УЕФА за сериозни съмнения за участие в срещи от първенството с предварително уговорен резултат на основание. Агенция БЛИЦ потърси изпълнителния директор на Марек Иво Паргов. Ето какво каза шефът пред екипа ни:

-Г-н Паргов, вашият отговор на наказанието за съмнения за участие в уговорени мачове.
-Ние знаем откъде идва всичко, знаем кой президент на кой клуб, знаем какво, що, как се правятг нещата. Още преди един месец бяхме известени за тези неща. Марек ще заведе дело срещу БФС, ако не получим конкретни доказателства. Искаме конкретни доказателства и детайлно разследване на сигналите. Това е мнението на клуба. Глобени сме за съмнения, но искаме конкретика. Явно на нас ни е сложено въжето.

-От кой клуб идва атаката, назовете и президента?
-О, не, в никакъв случай. Ние не хвърляме разни информации в пространството. Когато и ние имаме доказателства, тогава ще го кажем. Всичко, което излезе, ще бъде интерпретация на журналистите, от нас няма да излезе нищо.

-Защо се превърнахте в трън в очите на БФС? През лятото преди старта на "А" група отново имахте проблеми.
-Вие го казвате. През лятото не ни пуснаха да играем в елита. Аз казах на президента, че е по-добре да не участваме в "А" група. Ние се различаваме по класа от другтите отбори, което е истина. Ние имаме футболисти от "В" група, няма как да победим нито Лудогорец в Разград, нито ЦСКА на "Армията".

-Г-н Паргов, сигурен ли сте във вашите момчета? Възможно ли е да има нещо нередно, което вие да не знаете?
-Абсолютно съм убеден. С тези момчета съм от "В" група, воювал съм на десетки стадиони. Мислите ли, че е ако имало нещо, те ще са в Марек?! Както и да е, това е положението, искаме доказателства в сигналите за съмнения.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ