Ръководството на Берое защити Крис Гади, който беше изгонен в последната минута на мача с Черно море. Тогава след сблъсък вратарят на варненци Георги Китанов напусна терена със счупен крак. "Моряците" поискаха тежко наказание за футболиста на старозагорци.

"ПФК Берое се обръща към цялата футболна общественост в България по повод случилото се в последната минута в мача между Черно море и нашия тим и тиражираните искания за изключително сурово наказание за нашия играч Крис Гади. Припомняме, че в 90-та минута на двубоя се случи неприятен инцидент, при който вратарят на домакините Георги Китанов получи тежка контузия след сблъсък с Гади, който получи червен картон."

"Берое винаги се е стремял да побеждава с честни средства и за нас водещ винаги е бил феърплеят, но колкото и неприятни, контузиите са част от футболната игра. В тази ситуация нашият футболист играе с топката и не влага умисъл в своето нарушение. Реферът, ръководил футболната среща първоначално нямаше намерение да санкционира Крис Гади, а направи това след като се установи тежката контузия на Георги Китанов."

"Нашият клуб пожелава скорошно възстановяване на футболиста на Черно море, тъй като ние също знаем какво означава подобна контузия. В нашия отбор също има хора с тежки фрактури след игрови ситуации в двубоите – Георги Костадинов след мача с ЦСКА и Самир Аясс след двубоя за Купата на България срещу ПФК Бургас."

"Ние не сме искали тежко наказание за играчите, причинили тези контузии, защото и в тези случаи не е имало умисъл в действията на извършителите. Бихме искали да уточним, че това е първи червен картон в досегашната състезателна кариерата на Крис Гади", пише в позицията на старозагорци, които публикуват и видео от ситуацията на официалния си сайт.