ЦСКА може да играе в бял или черен екип във вечното дерби. Причината са обявените от “Левски” намерения да използват юбилейните си фланелки - на жълти и червени ивици. Като домакин “сините” имат право на първи избор, но все още не са взели окончателно решение.

Вероятно футболистите на ЦСКА ще гласуват с какъв екип да се играе, ако от "Герена" предпочетат юбилейния екип. Досега "армейците" спечелиха в бяло срещу Литекс в първия кръг на шампионата - 1:0 в Ловеч. Исторически много пъти отборът е играл така. Но черните фланелки, третият цвят на ЦСКА през този сезон, са на кадем от 2005-а. С подобни отборът победи Ливърпул и два пъти Байер (Леверкузен) в евротурнирите.

През 1985 година, когато се състоя Черният финал за Купата на България, след който двата отбора бяха разформировани, ЦСКА също беше с бели фланелки и бели гащета.

Единственият с травма в състава на "червените" след успеха над Литекс (2:0) е Тони Силва. Португалецът обаче няма сериозни проблеми и ще е на линия за дербито в събота. ЦСКА влиза в битката след 5 поредни шампионатни победи, а треньорът Стойчо Младенов вече е достигнал до кота 6.

На “Българска армия” твърдят, че нямат притеснения от поредните черни облаци на финансовия фронт, които се зададоха заради Александру Пакурар и Ивайло Чочев. Клубът гарантира, че всички плащания ще бъдат направени. Няма да се позволи отнемане на точки или блокиране на трансфери, информира "Труд".

Купа на България - сезон 2014/2015
 
"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите