Алберт Ферер вече не е старши треньор на Кордоба. Ръководството на елитния клуб уволни спеца заради слабите резултати от началото на сезона.  Кордоба е единственият отбор в Примера дивисион без победа от началото на сезона. След четири равенства и четири загуби тимът е на последно място в класирането.

Сред кандидатите за овакантения пост са Маноло Хименес, Лукас Алкарас, Пепе Мел, Клаудио Бараган, Фернандо Васкес, Торил и Серхио Лобера.

43-годишният Ферер игра за Барселона между 1990 и 1998 г. беше основна фигура в Дриймтима на Йохан Кройф, който спечели 4 поредни титли в Испания и взе КЕШ през 1992 г.

След над 250 мача са каталунския гранд Ферер премина в Челси, където игра в продължение на пет години и прекрати кариерата си на 33-годишна възраст.

След кратък престоя като коментатор за испанска телевизия Алберт Ферер направи първите си стъпки като треньор през 2010 г., когато пое холандския Витес. Престоят му в тима от Архайм продължи едва 8 месеца. Той беше уволнен, след като тимът финишира 15-и в Ередивизие и едва се спаси от изпадане.