Резултатите от финалния кръг от първенството по ралиспринт във Видин се забавиха с повече от 3 часа, след като краят на шампионата бе белязан от поредица поврати, започнали още със старта на надпреварата. В края на деня, след втори обрат, свързан с декласирането на местния екипаж Ани Ванков/Александър Стойков (Жико Моторспорт, Ауди S2) и първото място бе спечелено от екипажа на Дунев Рейсинг Калин Бенчев/Александър Спиров (Субару Импреза WRX). Те завършиха четирите скоростни етапа с общо време 20:18.9 мин, а вторият тим от техния клуб - Дочо Цвятков/Линда Багерова (Пежо 205) са на 20.2 сек зад тях.

Трети в класирането са пристигналия от Щатите за поредица от три български състезания пилот Байчо Ненов и навигаторът му Йордан Йорданов (Ситроен С2), които са на 12.7 сек от Цвятков/Багерова.

Състезанието бе второ поредно за годината, след старта във Варна през април, а понеже последния планиран в календара на БФАС ралиспринт в Пещера няма да се проведе, практически Бенчев и Спиров са новите шампиони на България за 2014 г. Състезанието започна драматично още на първия километър в първата скоростна отсечка, където най-големият претендент за титлата и лидер в класирането старта във Видин - Игнат Исаев (Октан Рали Тим, Ситроен DS3 R3T) удари крайпътна бариера и интригата и за първото място в това състезание, и в шампионата умря. За кратко начело излязоха Васил Василев/Янко Якимов (Жико Моторспорт, Лада Самара), но и този водач на колоната получи повреда и напусна борбата, в която останаха Бенчев и Ванков, но вторият направи нарушение на техническите регулации и беше декласиран. Трябва да се отбележи, че Банчев и Спиров имаха сериозни технически проблеми, които не им позволиха да спечелят състезанието така, както очакваха да направят това с напълно обновения си автомобил.