Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс изяви желание един ден да бъде треньор в Испания. Специалистът познава добре страната от времето, в което е следвал там. Той обаче е готов да се завърне едва когато довърши започнатото на "Анфилд".

"Не знам... Надявам се един ден да работя в Испания", отговори ирландецът на въпрос къде се вижда след пет години.

"Учил съм испански, но трябва да го подобря. Може би това ще стане, когато започна да работя в страната. За повечето хора, когато пътуват из една страна, познанията по даден език се подобряват. С испанците в отбора говоря на испански.

Само на 41 години съм, което не е сериозна възраст. Има много неща, които искам да постигна с Ливърпул. Това е невероятен клуб и се надявам да бъда мениджър в него най-малко още 20 години", коментира Роджърс.

"Прекарал съм много време в Испания и Холандия. Обичам начина, по който се играе футбол на Иберийския полуостров. Тази доминация, контрол над топката... Бил съм в различни клубове. Бях продължително време в Севиля, където наблюдавах развитието на младите състезатели. В Барселона, Валенсия, най-вече в Мадрид. Обичах да ходя и във Виляреал. Красиво място с невероятен клуб, който се справя отлично", коментира Роджърс.

В сряда Ливърпул приема Реал (Мадрид) в дербито на големите от група "В" на Шампионската лига.