Агуеро е футболист за големите мачове. Това обяви вратарят на Манчестър Сити Джо Харт за своя съотборник, който вкара всички голове при победата с 4:1 над Тотнъм през изминалия уикенд. Аржентинецът вече има 61 гола в 95 мача за Сити, което го превърна в играча с най-много попадения за клуба във Висшата лига.

"Той е от тези играчи, които ако гледаш негови тренировки, няма да искаш да го използваш. Надявам се да не ми се разсърди за тези думи. Но когато стане въпрос за мач, той винаги ще вкара, защото е талант, добър състезател. Агуеро е за големите мачове", коментира Харт.

"Серхио показа класа. Вкара четири гола и вероятно не се е харесало на хората от пропуските, които направи. Не успя да вкара и дузпа, но след това се реваншира. Агуеро е един от най-добрите футболисти в света. Головете му са невероятни и много важни, но има още какво да подобрява. Млад е и се надявам да се опази от травми. Серхио има сериозна роля в съблекалнята. Късметлий сме да го имаме в състава си", каза английският национал.