Планираната визита на албанския премиер Еди Рама в Белград ще се отложи с три седмици след сблъсъците на футболния мач Сърбия - Албани.

Посещението щеше да бъде първото за толкова високопоставен албански политик от 68 години насам. Еди Рама и сръбският му колега Александър Вучич са разговаряли по телефона и са постигнали договорка. Новата дата на срещата е 10 ноември, а не 22 октомври, както бе първоначално предвидено, съобщиха от преслужбите на двете правителства.

Двамата премиери са се ангажирали "да не изпускат възможността да се срещнат, за да работят за регионалната стабилност и да обърнат нова страница в политическите и икономическите отношения между двете страни", се казва в изявление на канцеларията на Александър Вучич.

Както е известно, причина за влошаване на отношенията между двете държави стана скандално прекратения мач от европейските квалификации. В 41-ата минута над стадиона в Белград се появи малък безпилотен самолет, който развяваше знамето на Албания. Това предизвика футболистите на Сърбия, които се опитаха по всякакъв начин да стигнат до знамето. Стефан Митрович успя да го хване и да го свали. Албанците Лила и Джака веднага нападнаха Митрович, а това накара съдията Мартин Аткинсън да прекрати срещата.


Четете още:

Прекратиха Сърбия - Албания заради безредици и знаме (ВИДЕО+СНИМКИ)
В Сърбия имат нов национален герой: Той свали албанското знаме (ВИДЕО)
* 3
0 хиляди заляха Прищина след скандала в Белград (СНИМКИ, ВИДЕО)
Националист псува премиера на Сърбия: Вучич, пе**раст (ВИДЕО)
Ето ги лидерите на албанците и провокаторите (СНИМКИ)
Още СНИМКИ и ВИДЕО от баталните сцени в Белград