Специално внимание получи най-добрият български тенисист Григор Димитров от сайта на Асоциацията на професионалните тенисити (АТР). Анализ на представянето на номер 10 в света на турнира в Стокхолм за пореден път направи и легендарният Матс Виландер.

"Димитров показва такава игра и форма, с която ще бъде звезда в световния тенис в продължение на доста години. Всичко започна да се нарежда за един от най-големите таланти в тура", коментират от АТР, откъдето отбелязват и че колкото по-добре се справя Григор на корта, толкова по-голям става интересът към него от страна на медии и фенове.

Няма как да се пропусне една от съществените промени при Димитров, откакто той започна да работи с Роджър Рашийд - физическата му форма. Според специалистите българинът вече е един от най-тежките съперници в тура.

"Физическата форма го прави един от най-опасните съперници, защото той не чувства умора. Успява да покрие целия корт. А когато работиш толкова, колкото той го прави, чувстваш, че имаш прави да печелиш мачове. Когато излизаш на корта с мисълта, че няма как да се умориш, това ти дава голяма увереност. По този начин казваш на съперника "Не можеш да не победиш с опитите си да ме измориш", коментира бившият номер 1 в света Матс Виландер.

"Димитров е бъдещ номер 1. Така е, защото го иска постоянно. Не мисля, че влиза в турнир с различна мисъл от тази да го спечели. Той винаги играе на пълна газ. А ако го прави, може да загуби от много малко играчи", добави Виландер.

Днес от 16 часа българско време Григор Димитров излиза да защитава титлата си на турнира в Стокхолм. Съперник на нашето момче във финала е чехът Томас Бердих. Очаквайте картина и коментар на мача в БЛИЦ.