Григор Димитров елиминира трудно снощи Джак Сок, надигравайки американеца с 5:7, 6:4, 6:3 в мач от 1/4-финалите на турнира в Стокхолм. На пресконференцията след двубоя очаквано най-коментирани бяха двете феноменални отигравания на българия в началото на втория сет, изправили на крака публиката на Централния корт.

"Трябва да импровизираш в подобни моменти. Предполагам, че в тази част от сезона винаги успявам да покажа най-доброто от себе си, що се отнася до подобни удари. Като цяло двубоят беше много тежък, а Джак изигра един от най-добрите си мачове през този сезон. Той е подобрил много играта си и знаех, че няма да ми бъде лесно. Щастлив съм от победата, както и от ударите, които направих. Изгледах повторението и беше забавно. Изобщо не очаквах, че ще направя тези удари един след друг. В тези моменти той удряше топката с всичка сила, а единственото нещо, което можех да сторя, бе да бъда там и да се опитам да направя нещо. Просто бях на правилното място в правилното време. Преди малко разговарях с моя треньор Роджър и баща ми, на които казах: "Сега разбирате защо тренирам удари като тези", а техният отговор бе "Не си прав, Григор". Всъщност това е причината, поради която го правя, тъй като понякога в мача може да има ситуации като тази", коментира Григор Димитров.

Българинът говори и за играчите от младото поколение. "Мисля, че напрежението вече не е налице за тенисистите от това поколение, които са родени през 1990, 1991, 1992... Виждам всеки от нас като отделен играч, тъй като постоянно се изправяш срещу тях и не може да съдиш за даден тенисист само по възрастта му. Трябва да подхождаш към всеки мач по един и същи начин. Много играчи доказаха, че възрастта е без значение, а най-важното е как ще се представиш на корта. Смятам, че през този сезон изиграх много добри мачове срещу топ играчите. Е, вече и аз съм топ тенисист, но имам предвид играчите от Топ 4. Имах тежки битки срещу Анди, Новак и Рафа, но в същото време допуснах и загуби срещу тях", каза Димитров, който в спор за място на финала в Стокхолм ще срещне Бърнард Томич днес от 16:00 часа.

"Той е труден съперник, с когото на няколко пъти сме се изправяли един срещу друг и не мисля, че ще има много тайни за нас на корта", каза Гришо, който защитава трофея си в Стокхолм от миналия сезон.