Пламен Константинов изрази огромното си желание да продължи да води мъжкия национален отбор по волейбол на България. Той замени на поста италианеца Камило Плачи и бе начело на тима по време на Световното първенство в Полша, където „трикольорите” се представиха разочароващо.

"Моето желание е да продължа. Не можахме да покажем пълния потенциал на отбора, треньорският щаб пък не успяхме да направим промените, които бяхме запланували", каза Константинов в интервю пред ТВ7.

Очаква се следващата седмица Управителният съвет на федерацията да се събере, за да оцени работата на Константинов и неговия колега начело на женския тим Владимир Кузюткин. По всяка вероятност двамата треньори ще получат мандати до Олимпийските игри в Рио де Жанейро.

"Мисля, че в един по-дълъг и по-спокоен цикъл отборът ще покаже възможностите си. Точно затова съм позитивно настроен, въпреки лошите резултати на световното първенство. Но първо трябва, разбира се, Управителният съвет да вземе своето решение", добави Константинов.

Треньорът продължава работата си в Губерния Нижний Новогород, въпреки че има да се справя със сериозни кадрови проблеми. Българинът Виктор Йосифов се възстановява от операция и ще е в състояние да играе най-рано след месец.