Георги Христов отбеляза осмия си гол през този сезон в Северно-американската сокър лига (НАСЛ). Отборът на българския нападател Тампа Бей Роудис обаче загуби с 2:3 домакинството си на лидера Минесота Юнайтед.

Пловдивчанинът откри резултата в 28-ата минута за щастие на феновете, част от които през миналия уикенд видяха поражението с 0:7 в Тексас от Сан Антонио Скорпиънс. Христов бе изведен сам срещу вратаря и не сбърка за 1:0. В 43-ата минута българинът отново излезе очи в очи с Мат ван Оекел, но пропусна да удвои. В ответната атака Кристиан Рамирес показа как се действа в такава ситуация и изравни - 1:1.

Отново Рамирес бе точен в 58-ата минута за обрата, а по-малко от десет след него Юлиано Висентини покачи на 3:1 за гостите. Крайното 2:3 оформи Каси Таунсенд в самия край на срещата.

След провеждането на този отложен мач всички отбори в НАСЛ имат по 24 мача. Лидерът Минесота е с 53 т. Тампа Бей Роудис е седми с 27 т.

В следващия кръг Роудис гостува на Атланта Силвърбекс, който в подреждането е девети с 22 точки.  После следва гостуване на Ню Йорк Космос, където играе Стефан Димитров. На 1 ноември Роудис се завръща у дома за последния кръг със съперник Инди Илевън.
СВЕТОСЛАВ КОСТАДИНОВ/БЛИЦ