Испания разгроми Люксембург с 4:0 като гост в мач от група “C” на европейските квалификации. “Ла фурия” изигра срещата почти на ходом и логично имаше тотално надмощие над абсолютния аутсайдер. Като титуляр на вратата на гостите започна Давид де Хеа вместо Икер Касияс.


В 27-ата минута Коке опита прехвърлящ пас в наказателното поле, Филипс изби с глава, но Давид Силва посрещна топката и с удар от воле красиво опъна мрежата за 0:1.

Момчетата от Великото херцогство едва не изравниха при една от изключително редките си контраатаки. При опит за центриране на Да Мота топката се насочи заплашително към далечния горен ъгъл, но Де Хеа направи крачка назад и изби.

Това сякаш стресна испанците и резултатът не закъсня. Карвахал проби отдясно, бе затворен, но Давид Силва намери Пако Алкасер, а нападателят на Валенсия без да се бави опъна мрежата отблизо за 0:2.

Диего Коста най-сетне откри сметката си за националния отбор. Това се случи в 69-ата минута. Тогава Жерар Пике си поигра на “21” в наказателното поле, а Бускетс опита нещо между шут и пас. Коста овладя топката и стреля покрай вратаря за 0:3. В 88-ата минута двама дебютанти изработиха четвъртия гол. Родриго проби и подаде на Хуан Бернат, който фиксира без проблеми крайното 0:4. Нападателят на ЦСКА Аурелиен Йоаким остана цял мач на пейката за домакините.