Два дни спед евроквалификацията България - Хърватия (0:1) хърватските медии продължават да отделят сериозно внимание на националния ни отбор. И разбира се, квалификациите също не спират.

"Репортерът от "Спортске новости" имаше право, че "българите са група футболни анонимници", колкото и да не им се харесва на колегите това определение. В момента "българите са по-близо до третия свят", отколкото до модерните западни технологии", пише в сайта jutarnji.hr.

"Сегашният отбор на България не може дори да бъде сянка на онзи тим със Стоичков, Лечков и Костадинов, който стана четвърти в света през 1994 година. Видя се, че технически и тактически бяхме едно ниво над българите. За никого не бе тайна, че те са на "вие" с топката и се затрудняват да си подадат два точни паса. И срещу такъв посредствен отбор ние поставихме победата си под въпрос, предоставяйки му инициативата“, продължава материалът.

В коментара се посочва още, че Хърватия е изпуснала възможността да ни довърши и накрая Бог е могъл да накаже високомерието им.

Нашата група "Н" за европейските квалификации