България приема Хърватия днес от 21:45 часа в европейска квалификация на Националния стадион "Васил Левски". Двубоят ще бъде предаван пряко по БЛИЦ TV, както и по БНТ. На този етап отстъпваме по индивидуална класа на хърватите. Безспорно е, че съперникът разполага със звезди от световен калибър. Нужно е само да споменем Лука Модрич, Иван Ракитич и Марио Манджукич.

Хърватският национален отбор в момента разполага с играчи, които са във всичките най-добри първенства на Европа. Има минимум по един хърватин в шампионатите на Топ 5 - в Англия е Никица Йелавич (Хъл Сити), в Испания са триото звезди - Лука Модрич (Реал Мадрид), Иван Ракитич (Барселона), Марио Манджукич (Атлетико Мадрид) и Ален Халилович (Барселона Б), в Германия са Иван Перишич и Ивица Олич (Волфсбург), в Италия е Матео Ковачич (Интер), а във Франция играе вратарят Даниел Субашич (Монако).

Българският национален отбор може да се похвали само с представители в Англия, Германия и Италия, но само един от тях играе в елита на тези първенства - Тодор Неделев. И то силно казано играе, след като Неделев е твърда резерва и не попада в групата на Майнц 05. В Англия, но във втория ешелон е Николай Бодуров (Фулъм), в Италия е Андрей Гълъбинов (Ливорно), а във Втора Бундеслига на Германия е Илиян Мицански (Карлсруе).

Нико Ковач разчита на 8 представители на местното хърватско първенство, докато Любослав Пенев е повикал 13 играчи от българската "А" група.

ОТБОР Англия Испания Германия Франция Италия Русия Местно п-во
България 1 (II) 0 2 (II) 0 1 (II) 4 13
Хърватия 1 4 2 1 1 2 8
               
ОТБОР

Шотландия

Португалия Китай Турция Украйна Гърция  
България 1 1 1 1      
Хърватия         3 2