Хърватските медии продължават да подценяват българския национален отбор преди европейската квалификация в петък (10 октомври) от 21:45 часа на Националния стадион "Васил Левски".

Авторът на материала във "Вечерни лист" е Томислав Дасович, който отново нарича българските футболисти анонимници. "Ако търсим ключовият човек срещу България, това трябва да бъде Домагой Вида. Преди повече от две години той се превърна в кошмар за българския Лудогорец, който се бореше за групите на Шампионската лига. Вкара гол в 97-ата минута за Динамо Загреб срещу българския шампион на "Максимир". Сега Лудогорец е представен от няколко национали. Един от тях - известния Светослав Дяков, е пробягал невероятните 13 километра срещу Реал Мадрид", пише авторът в хърватското издание. Явно той ще бъде маратонецът в средата на терена срещу нашите Модрич, Ракитич и вероятно Брозович.

ПЪЛНА АНОНИМНОСТ
Това, с което българите се отличават сега (а може и да се превърна в опасност) е почти пълната анонимност на играчите им. Те имаха звезди в Манчестър Юнайтед (Бербатов), Манчестър Сити (Мартин Петров), Астън Вила (Стилиян Петров), а днес не е за вярване. В списъка от 26 играчи няма нито един от първенствата в Топ 5 на Европа. Имат по един от Германия (Карлсруе), Италия (Ливорно) и Англия (Фулъм), но всички те са във втора дивизия.

В този недостиг на звезди капитанът е Ивелин Попов, който е нападател на руския Кубан и е оценяван на около 8 милиона евро. Този сезон е вкарал само 3 гола в 7 мача, като два от тези гола са във вратата на нашата легенда Стипе Плетикоса, който пази за Ростов.

Че българите вече не са европейска класа говори и фактът, че целият първи отбор струва общо около 25 милиона евро. С пет милиона по-малко от Иван Ракитич. Ракетата вече е оценяван на около 30 милиона евро, след като премина в Барселона.

6.jpg