Напоследък все се джафкаме заради това дали сме българи или не, когато наши отбори играят в евротурнирите. В случая – Лудогорец.
 
“Не мога да бъда за тях. Българското ще заговори в мен, когато на терена излязат националите!”, възкликнаха някои. Други направо си признаха, че са подкрепяли и Ливърпул, и Реал в мачовете срещу разградчани. И също припяха рефрена, че само когато играе България, ще станат на крака и ще пеят химна.
 
Е, хайде да те видим, българино! Идва твоят час. В петък срещу хърватите. Предпоставки да покажеш обичта си към Родината – колкото щеш. Националите стартираха с победа европейските квалификации – 2:1 в Баку срещу Азербайджан. Да, двубоят е малко късничко – от 21.45, ама другият ден е почивен. Събота е.  
 
Любо Пенев апелира. Призова феновете да напълнят трибуните. Е, толкоз народ като на мача с Реал едва ли ще има, но 20-30 хиляди ще бъде прекрасно и чудесно.
 
Вярно, хърватите са опасни. Само им погледнете халфовата линия и нападението – свят да ти се завие. Всички са звезди, играят в звездни отбори.
 
Ние звезди си нямаме. Футболистите ни са в средняшки чуждестранни клубове. Ама си имаме ядро от шампиона Лудогорец. Имаме и колектив. Клиширано, банално, както искате да ви звучи, ама си е така. А нали футболът е колективна игра. Разполагаме и с качествен треньор.
 
Тъй че, господа, ето ви условия да отидете на стадиона и да докажете, че когато е необходимо да дерете гърло за България, ще го дерете. До почервеняване!
МИХАИЛ ДОКОВ/БЛИЦ 

Нашата група "Н" за европейските квалификации