Женският национален отбор на България завърши участието си на Световното първенство в Италия със загуба. В мач от Група "F" българските волейболистки паднаха от Холандия с 1:3 (26:24, 21:25, 23:25, 16:25).  Волейболистките ни завършват на 11-то място в крайното класиране, което ще си делят с Белгия.

Холандките започнаха по-добре срещата, като достигнаха до поредица от геймболи при 24:19. Тогава селекционерът Кузюткин взе прекъсване и направи забележка на момичетата. Това даде ефект, а Кремена Каменова затрудняваше сериозно посрещането на съперника. Така България успя да се измъкне от трудната ситуация и да поведе с 1:0 след 26:24.

Във втората част обаче отново холандките започнаха по-добре, като този път не допуснаха обрати и изравниха след 25:21. В третия гейм Холандия започна стряскащо и направи аванс от 6:1. Българските волейболистки не се предадоха и изравниха до 9:9, но в последствие геймът отново бе за Холандия след 25:23. В четвъртата част Холандия имаше инициативата през цялото време и приключи срещата след 25:16.

Въпреки загубата отличен мач направи Елица Василева, която заби 25. Добриана Рабаджиева пък пропусна двубоя, заради травма от предишната среща на нашите момичета.