ЦСКА е на първо място след 11 кръга в "А" група. Измина точно 1/3 от сезона, от следващия кръг мачовете започват по същата програма, но с разменено домакинство. В последните няколко мача прави впечатление изключителният принос на резервните футболисти или по-точно на тези, които влизат от резервната скамейка. В три поредни мача именно тези, които са пуснати да променят или освежат играта, си свършват работата по перфектен начин. От началото на сезона в почти половината двубои - пет, играчи, които влизат като резерви, имат принос за отбелязване на голове. Но в четири от последните пет кръга работата им е повече от очевидна и винаги дава резултат. Най-често в ролята на джокери на Стойчо Младенов влизат нападателят от Люксембург Орелиен Йоахим, Луис Соарес-Платини и Антон Карачанаков.

Соарес влезе в 7 кръг срещу Локомотив Пловдив и асистира за победния последен гол за 3:0 на Жуан Фелипе. Отново Луис Соарес влезе в 56-ата минута при последния мач преди няколко дни срещу "Ботев" Пловдив и сам изработи гола на Тони Силва. Орелиен Йоахим може и да не е голова машина, но до момента също има сериозен принос за "червения" успех. В 4 кръг срещу Хасково той влезе като резерва и сам вкара гол. Срещу Локомотив София направи същото, влезе в 80-ата минута е се разписа в 90-ата. Най-сериозен безспорно е приносът му при гостуването на ЦСКА в Стара Загора. Йоахим влезе в 80-ата минута и буквално секунди след това асистира на Серджиу Буш за победното 2:1.

Двубоят срещу Берое може да послужи като образец за перфектно свършена и ефективна работа на резервите. Антон Карачанаков влезе в игра в 64-ата минута и в 71-ата изравни след прекрасно изпълнение на пряк свободен удар, а след това друга резерва - Йоахим, асистира на Буш. В светлината на прожекторите са тези, които участват в головите атаки, асистират или бележат, но не трябва да пропускаме и няколкото добри влизания на Борис Галчев от резервната скамейка, който почти винаги носи позитиви на играта на ЦСКА.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ

Приносът на резервите на ЦСКА от началото на сезона:
4 кръг, ЦСКА - Хасково 4:0
(Орелиен Йоахим влиза в 75-ата минута, вкарва гол в 88-ата. Асистенцията е на друга резерва - Жуан Фелипе)

7 кръг, Локомотив Пловдив - ЦСКА 0:3
(Луис Соарес влиза в 56-ата минута, асистенция за третия гол)

9 кръг, ЦСКА - Локомотив София 3:0
(Орелиен Жоаким влиза в 80-ата минута, вкарва гол в 90-ата)

10 кръг, Берое - ЦСКА 1:2
(Антон Карачанаков влиза в 64-ата минута и вкара гол в 71-ата за 1:1. В 80-ата минута влиза Орелиен Жоаким и подава за победния гол на Серджиу Буш)

11 кръг, ЦСКА - "Ботев" Пловдив 1:0
(Луис Соарес влиза в 56-ата минута, асистенция за гола)

Купа на България - сезон 2014/2015

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите