Марица победи с 1:0 Миньор (Раднево) в среща от 9-ия кръг на Югоизточната "В" група. Кристиян Павлов отбеляза единствения гол в мача в 30-ата минута. С този си успех Марица се утвърди на първото място с актив от 22 точки. Второто и третото място делят Миньор (Раднево) и Евроколеж с по 16 точки и мач по-малко.

Преди мача маричани проведоха протест срещу посегателствата срещу клуба и клубната база. Треньорът Петър Курдов, спортният директор Тони Стойнов и футболистите застанаха пред чисто новия клубен автобус и заявиха "Не!" на посегателството срещу клуба. През последния месец стадионът в "Кършиака" стана обект на две нападения. Първо беше атакуван теренът. Тогава неизвестните хулигани изкопаха дупка, в която изсипаха хлорна вар. През тази седмица пък беше изпочупена съблекалнята и бяха изписани лозунги, насочени срещу Петър Курдов. Той каза, че зад тези прояви стоят хората от така наречената "опозиция", водена от Христо Филипов и двама бизнесмени, които искат да вземат властта в Марица.

От името на отбора Иван Площаков прочете декларация, в която остро осъждат хулиганските набези, както и опитите на една група хора да откраднат техния клуб и труд. Декларацията бе подписана от всички футболисти и треньори.

Мачът Марица - Миньор беше интересен, като имаше доста положения и пред двете врати. През първото полувреме по-дейни бяха футболистите на Петър Курдов. Те владееха повече топката и създадоха доста интересни ситуации. Единствения гол в срещата вкара Кристиян Павлов в 30-ата минута, след като излъга защитник в наказателното поле и с хубав удар вкара покрай вратаря за 1:0. След гола нещата не се промениха и логично маричани се оттеглиха на почивка с преднина.

През второто полувреме съперникът от Раднево заигра по-атакуващо, разчитайки главно на центрирания и създаде няколко доста опасни ситуации. Стефан Йонов обаче се справи страхотно под рамката и отрази всичко. От своя страна "жълто-сините" също имаха шансове за втори гол, но ги пропиляха. Двата отбора завършиха с по 10 човека. Строгият съдия Валентин Станчев първо изгони капитана на Миньор, а в 80-ата минута за втори жълт картон играта напусна и Йълмаз Сюлейман от Марица.

В следващият 10-и кръг селекцията на Курдов гостува в Казанлък на Розова долина. Срещата е на 11 октомври от 16 часа. Преди това обаче, в сряда от 16 часа, маричани гостуват на Спартак (Пд) в мач от първия кръг на турнира за Купата на АФЛ.

ЮГОИЗТОЧНА "В" ГРУПА

9 кръг
3 октомври 2014 г. (петък), 16:00 часа

Асеновец (Асеновград) - Свиленград 4:0
Сливен - Загорец (Нова Загора) 1:3
Димитровград - Поморие 0:1
Спартак (Пловдив) - Стара Загора 1:0
Несебър - Гигант (Съединение) 1:1
3 октомври 2014 г. (петък), 18:30 часа
Евроколеж (Пловдив) - Тунджа (Ямбол) 3:1
4 oктомври 2014 г. (събота), 13:30 часа
Марица (Пловдив) - Миньор (Раднево) 1:0
Розова долина и „Левски“ (Карлово) - почиват