Бдин (Видин) постигна класическа победа с 3:0 при гостуването на Етър в Трявна. Мачът от 8-ия кръг на Северозападната „В” група, както и всички двубои по българските терени днес, започна с едноминутно мълчание в памет на жертвите в Горни Лом.

"Виолетовите" на Калоян Чакъров бяха максимално затруднени в срещата, след като още преди почивката двама от състава на Етър бяха изгонени с червени картони. В 25-ата минута Тихомир Трифонов върна слабо топката на вратаря Венци Димитров, Цветомир Тодоров я застигна и се сблъска със стража. Реферът Никола Петров отсъди дузпа и вдигна червен картон на вратаря на Етър. Точен от бялата точка за 0:1 беше Александър Соколов, който съумя да преодолее резервния страж Ивайло Петков. В 35-ата се заформи скандал на терена, имаше меле в центъра, след което съдията изгони Тодор Колев и така "виолетовите" останаха с 9 човека. Въпреки това Етър имаше шанс да изравни, но Николай Николаев и Димитър Байдаков пропуснаха изгодни положения.

Чак до 90-ата минута домакините удържаха изоставането само от един гол. Последва добавено време от 4 минути, в което обаче Бдин вкара 2 гола. В 92-ата Цветомир Тодоров бе повален в наказателното поле на Етър и сам реализира за 0:2. В 94-ата минута Тодоров оформи крайното 3:0 за Бдин с прехвърлящ удар от 30-ина метра.

Загубата е първа за "виолетовите" в първенството. "Виолетовите" са втори в класирането със 17 точки, а Спартак (Плевен) днес завърши 0:0 в Свищов срещу Академик и дръпна на върха, вече с актив от 22 точки. Трети е "Левски" от Левски с 16, колкото има и Видима-Раковски, а Бдин е на петото място с 15 точки.

Северозападна "В" група - 8 кръг

3 октомври 2014 г. (петък), 16:00 часа
"Ботев" (Козлодуй) - "Ботев" (Луковит) 0:3
Янтра (Габрово) - Видима-Раковски (Севлиево) 0:0
Ком (Берковица) - Павликени 3:2
"Левски" (Левски) - Ювентус (Малчика) 1:0  
Академик (Свищов) - Спартак (Плевен) 0:0
Етър - Бдин (Видин) 0:3
Партизан (Червен бряг) - Ситомир (Никопол) 3:0