Дисциплинарната комисия към УЕФА започна разследване на три мача от Шампионската лига, които се играха в сряда. Една от въпросните срещи е от групата на Лудогорец. Става дума за двубоя между Базел и Ливърпул (1:0) от Група „В“ на турнира.
 
Европейската футболна централа разследва швейцарския клуб за хвърлени предмети по време на двубоя с „червените“. Страничният съдия е замерен с батерия. Решението на Дисциплинарната комисия ще бъде обявено на 16 октомври. Базел може да бъде наказан с провеждане на мач пред празни трибуни и така ще трябва да приеме Лудогорец на „Санкт Якоб Парк“ на 4 ноември без публика. В най-лекия случай швейцарският шампион може да се размине с глоба.
 
Както е известно УЕФА наказа Лудогорец със затваряне на Сектор „А“ на „Васил Левски“ за мача с Реал (Мадрид) заради расистки скандирания по време на двубоя със Стяуа. След обжалване от страна на разградчани санкцията беше намалена и беше затворен само част от Сектор „В“ на Националния стадион.
 
Във вниманието на Дисциплинарната комисия на евроцентралата са попаднали още два мача от Шампионската лига, които се играха в сряда. Това са Арсенал – Галатасарай 4:1 и Андерлехт – Борусия (Дортмунд) 0:3. И двете срещи са от Група „D“. Разследвани са феновете на турския гранд и на германския тим, като провиненията са едни и същи – подадена жалба и хвърляне на бомбички.
 
Всичко за Шампионската лига - състави, групи, резултати и класирания, новини и статистика можете да намерите ТУК!

Изминалите и предстоящите мачове в Шампионската лига, както и историята на досегашните надпревари можете да намерите ТУК!