Селекционерът на националния отбор на Англия Рой Ходжсън обяви избраниците си за предстоящите квалификации за Евро 2016 срещу Сан Марино на 9 октомври на „Уембли“ и срещу Естония в Талин на 12 октомври..
 
Впечатление в списъка с играчи прави отсъствието на нападателя на Ливърпул Даниел Стъридж и присъствието на защитника на Саутхемптън Натаниъл Клайн, за когото това е първа повиквателна за националния отбор.
 
В състава на „трите лъва“ се завръщат бранителят на Арсенал Киърън Гибс и халфът на Суонзи Джонджо Шелви.
 
„Стъридж не е в състава, тъй като има контузия на бедрото. Това е удар не само за нас, но и за Ливърпул. Нямам никакъв проблем с него, нито с клуба му. Бъдете сигурни, че когато Даниел се възстанови, отново ще бъде в националния отбор“, заяви Ходжсън.
 
СЪСТАВЪТ НА АНГЛИЯ ЗА МАЧОВЕТЕ СЪС САН МАРИНО И ЕСТОНИЯ
Вратари: Фрейзър ФОРСТЪР (Саутхемптън), Бен ФОСТЪР (Уест Бромич), Джо ХАРТ (Манчестър Сити)
 
Защитници: Лейтън БЕЙНС (Евертън), Гари КЕЙХИЛ (Челси), Натаниъл КЛАЙН (Саутхемптън), Киърън ГИБС (Арсенал), Фил ЯГИЕЛКА (Евертън), Джон СТОУНС (Евертън)
 
Халфове: Фабиан ДЕЛФ (Астън Вила), Джордан ХЕНДЕРСЪН (Ливърпул) Адам ЛАЛАНА (Ливърпул), Джеймс МИЛНЪР (Манчестър Сити), Алекс ОКСЛЕЙД-ЧЕМБЪРЛЕЙН (Арсенал), Джонджо ШЕЛВИ (Суонзи), Рахим СТЪРЛИНГ (Ливърпул), Андрос ТАУНЗЕНД (Тотнъм), Джак УИЛШИР (Арсенал)
 
Нападатели: Рики ЛАМБЪРТ (Ливърпул), Уейн РУУНИ (Манчестър Юнайтед), Даниел УЕЛБЕК (Арсенал)