Преди да бъде казано всичко трябва да отбележим, че Лудогорец игра добре, дори прекрасно срещу 10-кратния европейски клубен шампион Реал (Мадрид). Лудогорец не се уплаши и скочи на галактическия Реал Мадрид. За това Лудогорец заслужава само добри думи.

Да дойдем на това, заради което днес абсолютно цяла България разбира от футбол. Гмуркач ли е Роналдо, редовно ли е отменено попадението му, има ли дузпа срещу Върджил Мисиджан. Колкото фенове и разбирачи, толкова и различни мнения. Всеки гледа през собствената си призма и очила, дали зелени на Лудогорец, дали други - против българския клуб. Ясно е едно - шотландският съдия Крейг Томсън свири слабо. Свири слабо като цяло, а не срещу Лудогорец или подпирайки Реал Мадрид.

Втората дузпа на Роналдо - обективно погледнато има допир на коляното на Моци в това на португалеца. Истина е и, че Роналдо като изкусен майстор потърси веднага съприкосновението и падна, с което си изпроси дузпата. Въпросът е дали такава дузпа би се свирила срещу Лудогорец в "А" група, например?! Едва ли. Сега разградчани ги боли, защото остават с горчив вкус от съдийството. Те са на страната на слабите и на тези без съдийско лоби в Европа. Връщайки се в България, през последните няколко години обаче много отбори ги болеше по подобен начин. И ЦСКА, и "Ботев" Пловдив няколко пъти, и много други, които търпяха съдийско рамо в полза на Лудогорец. Търпяха Светослав Дяков да не получава червени картони, когато ги заслужава, търпяха да не получат дузпа, когато я има. Търпяха цели 72 мача (повече от два сезона) нито един съдия да не даде дузпа срещу Лудогорец. Сега в Разград виждат какво е, когато, тук ще цитирам разваления български на Марселиньо от снощи, "съдията не помага, това не дузпа".

Да, този път съдията не помага, а дори напротив - леко подпря Реал (Мадрид). Защото колкото дузпа беше второто положение с Роналдо, толкова беше и ситуацията с Върджил Мисиджан. Ако шотландецът даде тази на португалеца, с чиста съвест трябваше да свири и тази на Мисиджан. Но е факт, че не я даде. 

Факт е и обаче, че съдийската бригада отмени чист 110%-ов гол на Роналдо, когато бе маркирана засада. Никаква засада, играч на Лудогорец я покрива. В много други случаи Томсън сбърка, давайки пресилени жълти картони за играчи на Лудогорец и не давайки такива за Реал Мадрид, включително за ритник на Роналдо от паднало положение срещу Роман Безяк. От всичко казано дотук излиза, че съдията е бил слаб, но малко пресилени са обвенинията, че едва ли не е отрязал главите на Лудогорец и е бил с фланелка на Реал Мадрид под съдийския си екип.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ