"Левски" се падна срещу екзекутора на ЦСКА - Монтана, отреди тегленият жребий за 1/8-финалите за Купата на България. Както е известно, "армейците" се изложиха на "Огоста" и отпаднаха от турнира след поражение с 1:2 от лидера в "Б" група.

След сладкия успех почти всички от Монтана си пожелаха "Левски" за следващ съперник. И желанието им се сбъдна. Жребият отреди точно това - след ЦСКА и "сините" ще гостуват на "Огоста". Както е известно, мачовете ще бъдат два на разменено гостуване. Първите двубои ще се играят на 28, 29 и 30 октомври. За реваншите се очаква да бъде направена промяна на предвидената дата 13 декември. За тогава най-вероятно ще бъде изтеглен 19-ият кръг в "А" група, а вторите срещи от 1/8-финалите ще се играят на 3 декември.

Другият интригуващ сблъсък за Купата е пловдивското дерби между "Ботев" и Локомотив. Само преди дни "канарчетата" сразиха "смърфовете" с 2:0 за "А" група, а сега им предстоят нови два сблъсъка. Настоящият носител на трофея Лудогорец пък се падна срещу Берое.

ДВОЙКИТЕ НА 1/8-ФИНАЛИТЕ:

"Ботев" (Гълъбово) - Локомотив (София)

"Ботев" (Пловдив) - Локомотив (Пловдив)

Хасково - Банско

Локомотив (Горна Оряховица) - Дунав

Монтана - "Левски"

Берое - Лудогорец

Черно море - Славия

Литекс - Пирин (Гоце Делчев)