Треньорът на "Ботев" (Пловдив) Велислав Вуцов очаква оспорван мач с ЦСКА независимо от младостта в неговия отбор. Дербито от 11-ия кръг на "А" група е в петък от 18:45 часа на "Армията".

"Предстои ни един тежък мач с лидера в "А" група ЦСКА в София. Съперникът е много добър отбор. Това не значи, че ние отиваме като обречени. Най-обичам такива мачове, в които те смятат за обречен  и по-слаб. В нашето първенство, с изключение на Лудогорец, който е голям потенциал, но не го реализира винаги, между останалите отбори разликата не е толкова голяма. Затова се стига и до доста изненади.

ЦСКА е добър отбор, разполага с качествени футболисти и добър треньор. Нашата задача е да покажем най-добрия си футбол срещу всеки съперник. В нито един мач не се затваряме за 0:0 и като започне мачът, да чакаме само да завърши. Във всички 12 официални срещи през есенния полусезон, за първенство на "А" група, Суперкупата на страната и Купата на България сме вкарали голове. Играем атакуващ футбол.

Ако излезем за равен срещу ЦСКА на стадион "Българска армия", ще загубим. Ще играем открито за победа срещу ЦСКА, с футболистите сме се разбрали за това. Има повече от приповдигнато настроение след спечеленото дерби. Седмицата ни беше по-лежерна. Оставих футболистите да се порадват на успеха над Локомотив (Пд).

Днес и утре включваме на най-високи обороти. Трябва да покажем, че имаме класата и възможностите да спечелим нещо на "Българска армия". Стилът на ЦСКА е сходен с нашия. Играят доста агресивно - с 4-5 картона на мач. Не ги обвинявам за това, а ги похвалвам. В атака имат бързина и скорост, в защита са добре. Ние също се стремим към това. Мачът е важен да спечелим трите точки. Те се трупат и по тях се правят класирането. Няма мач, в който при победа да дават повече от три точки. Хасково би Лудогорец, но им дадоха само три точки.

Притеснителното е положението. Ако излезем срещу ЦСКА с идеята, че сме шампиони и сме си свършили работата, ще загубим. Както и с мисълта, че ЦСКА са много силни, пак ще паднем. Трябва да намерим най-вярната тактика и ритъм срещу тях. Те са силни, видяхме ги срещу Берое, търсят атаката и скоростта, 7-8 положения създадоха. Въпросът е какво ще намерят отсреща. Кой ще им се противопостави. Без да играем нашия футбол - подаване бързи атака скорости и голове, няма да имаме успех. Сигурен съм, че ще вкараме голове на съперника. Не вярвам мачът да завърши 0:0", каза Велислав Вуцов.

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите