Лудогорец се изправя тази вечер срещу десеткрактния европейския клубен първенец и настоящ носител на трофея в Шампионска лига Реал (Мадрид). Двубоят от Група "B" на Турнира на богатите започва в 21:45 часа на "Васил Левски". "Кралете" пристигнаха в София вчера в пълния си блясък, начело с двукратния носител на "Златната топка" и машина за голове Кристиано Роналдо.

Не само португалската звезда обаче е сериозна заплаха за разградчани. Избраниците на Георги Дерменджиев ще имат много трудна задача тази вечер. Само ще отбележим, че Реал (Мадрид) вкара цели 20 гола в последните си 4 мача във всички турнири. Впечатляваща беше победата им с 8:2 над Депортиво (Ла Коруня).

"Белият балет" е определян като абсолютен фаворит за мача в София. Роналдо, Бейл и съотборниците им полетяха в групата, разбивайки с изразителното 5:1 Базел, докато Лудогорец загуби злощастно с 1:2 от Ливърпул на "Анфилд".

Раградчани обаче със сигурност няма да се дадат без бой тази вечер, а доброто им представяне срещу "мърсисайдци" им вдъхва допълнителен кураж. Освен това в лагера на Лудогорец добре осъзнават, че цял свят ще ги гледа тази вечер. Българският шампион има златен шанс да демонстрира на какво е способен точно срещу Роналдо и другите многомилионни звезди.

Дерменджиев избира между най-доброто за тежкия сблъсък с "белия балет". Очаква се Георги Терзиев да се завърне в защита и да си партнира с Козмин Моци. Атаката пък най-вероятно ще поведе Юнес Хамза, подпомаган от Марселиньо и по крилата от Михаил Александров и Даниел Абало.

Карло Анчелоти залага на всичките си звезди. В този мач Роналдо ще се опита да влезе в историята, подобрявайки головия рекорд на Раул в Шампионска лига. В момента испанската легенда има 71 попадения в турнира, докато португалецът и Лионел Меси са с по 68.

Задачата на "орлите" несъмнено е изключително трудна, но не и невъзможна. Часът на дългоочакваният мач наближава... 21:45 часа - Национален стадион "Васил Левски".


ЛУДОГОРЕЦ - РЕАЛ (Мадрид)
реал_1.jpg22.JPG
Днес от 21:45 часа
София, ст. "Васил Левски"
Съдия: Крейг Томсън (Шотландия)
Пряко по
btv action

Вероятни състави:

ЛУДОГОРЕЦ: Владислав Стоянов, Жуниор Кайсара, Козмин Моци, Георги Терзиев, Йордан Минев, Светослав Дяков, Абел Анисе, Михаил Александров, Даниел Абало, Марселиньо, Юнес Хамза
Резерви: Mилан Борян, Александър Александров, Браян Ангуло, Христо Златински, Фабио Ешпиньо, Върджил Мисиджан, Роман Безяк
Контузени: Александър Барт, Иван Чворович
Наказани: няма
Треньор: Георги Дерменджиев

РЕАЛ (Мадрид): Икер Касияс, Дани Карвахал, Рафаел Варан, Пепе, Марсело, Тони Кроос, Лука Модрич, Иско, Кристиано Роналдо, Гарет Бейл, Карим Бензема
Резерви: Кейлор Навас, Алваро Арбелоа, Серхио Рамос, Асиер Ияраменди, Хамес Родригес, Медран, Хавиер Ернандес
Контузени: Сами Кедира, Хесе
Наказани: няма
Треньор: Карло Анчелоти

Любопитни факти:
* Реал (Мадрид) гостува за втори път в София. Предишната визита на "белия балет" у нас е през сезон 1979/1980. Тогава Реал (Мадрид) побеждава "Левски" с 1:0 в първи 1/16-финал за Купата на европейските клубни шампиони. След това испанците надделяват с 2:0 на реванша на "Сантяго Бернабеу".

* През този сезон в евротурнирите Лудогорец все още не е допуснал гол у дома - победи Дюделанж с 4:0, равенство 0:0 с Партизан и успех с 1:0 над Стяуа, след което елиминира румънския тим с дузпи.

* Лудогорец беше непобеден миналия сезон в Лига Европа в 4 домакински мача, докато не дойде Валенсия. "Прилепите" надделяха с 3:0 на "Васил Левски" в 1/16-финалите.

* От началото на този сезон "орлите" от Разград спечелиха само 9 от 19-те си мача във всички турнири.

* В последните 10 мача на Лудогорец във всички турнири са се разписали общо 12 играчи на разградчани.

* Кристиано Роналдо се намира във върхова форма, в последните 6 мача отбеляза 10 гола.

* От 20-те гола, които испанският гранд отбеляза в последните си 4 мача, 6 са дело на Роналдо.

* Реал (Мадрид) по традиция е много силен в първия си мач като гост в Шампионската лига. От цели 7 години "белите" не познават поражението при дебютното си гостуване. Последно "черната овца" на мадридчани Олимпик (Лион) печели с 2:0 през есента на 2006 година. Година по-късно Реал стига до равенство срещу Лацио в Рим. От 2007 година насам "белия балет" неизменно печели. Тимът от "Сантяго Бернабеу" покорява последователно Русия, Швеция, Франция, Хърватия, Холандия и Турция. През миналия сезон Реал се развихри в Истанбул срещу Галатасарай - победа с 6:1.

* В последните си 6 гостувания в Шампионската лига Реал (Мадрид) е вкарал 20 гола, спечелил е 4 победи и е загубил 1 мач - 0:2 от Борусия (Дортмунд) на 1/4-финал миналия сезон. "Кралете" постигнаха и рекордните си успехи с 6:1 при визитите на Шалке 04 и Галатасарай.

* Реал (Мадрид) е 32 пъти шампион на Испания, носител е на 19 Купи на Испания и рекордните 10 титли на европейски клубен шампион (КЕШ и Шампионска лига).

Всичко за Шампионската лига - състави, групи, резултати и класирания, новини и статистика можете да намерите ТУК!

Изминалите и предстоящите мачове в Шампионската лига, както и историята на досегашните надпревари можете да намерите ТУК!

БЛИЦ ви представя всичко за българското участие в Европа