Двубоят на най-добрия български специалист Григор Димитров срещу испанеца Пабло Андухар от 1/8-финалите на турнира в Пекин е забавен заради дъжд. Срещата е втора в програмата за днес на корт "Lotus" и трябваше да започне около 9:00-9:30 часа българско време, но за съжаление предварителните очаквания на метеоролозите се потвърдиха и заваля дъжд. Не е ясно кога играта ще бъде подновена, но когато това се случи първи на корта ще излязат Троицки и Бердих, а веднага след техния край ще започне и мачът между Димитров и Андухар.

Това ще бъде четвърти двубой между двамата, а до този момент българинът има предимство от 2:1 победи срещу испанеца. Съперничеството им започна на финала на чалънджъра в Женева през 2010 г., когато Григор спечели първата си титла на това ниво след успех с 6:2, 4:6, 6:4. Година по-късно в Ница Димитров се отказа поради болест при 5:0 на неговия съперник, а последният им сблъсък бе в Шанхай през изминалия сезон, когато с победата отново се поздрави първата ни ракета след 7:5, 6:3.

28-годишният Пабло Андухар е 43-и в класацията на АТП в момента. 180-сантиметровият испанец има три титли в кариерата си (и трите на червено), една от които през този сезон в Гщаад, като е заработил около 3,3 милиона долара от наградни фондове.

23-годишният Гришо, който е десети в световната ранглиста, вече си осигури 45 точки и 31740 долара, а при победа и утре ще заработи 90 точки и 62245 долара, като на 1/4-финалите ще срещне победителя от мача между защитаващия титлата си и номер 1 Новак Джокович (Сърбия) и Вашек Поспишил (Канада).