Най-добрият български тенисист Григор Димитров е знаменитост №1 в родината си. Това сочи последното издание на класацията на 70-те български знаменитости, съставена от родното издание на американското бизнес списание "Форбс".

Изданието отбелязва, че през последната година Гришо е отбелязал огромен напредък както на корта, така и в личния си живот, където негова партньорка е сексапилната рускиня Мария Шарапова. Връзката им държи в напрежение световните светски издания и често двамата често са сравнявани с друга прочута тенис двойка от 90-те години - Щефи Граф и Андре Агаси.

На второ място в класацията е друг известен български спортист – префесионалният боксьор Кубрат Пулев, който би трябвало да се срещне на ринга с Владимир Кличко в спор за световната титла на 15 ноември, ако украинецът отново не се разболее.

В тройката попада певецът и композитор Влади Ампов-Графа. За съставянето на класацията са взети предвид успехите на личностите в областта, в която се развиват. Важна е и тяхната медийна популярност и присъствието им в социалните мрежи.

Тази сутрин около 09:00 часа Гришо ще се изправи срещу испанеца Пабло Андухар на 1/8-финалите на турнира в Пекин. Срещата ще бъде предавана на живо с картина в БЛИЦ.