Треньорът на Реал (Мадрид) Карло Анчелоти отдаде дължимото уважение на българския шампион Лудогорец. Двата тима се срещат утре от 21:45 часа в среща от Група „В“ на Шампионската лига. Италианецът похвали стила на игра на разградчани и обяви Кристиано Роналдо за най-добрия футболист, който е тренирал.
 
„Няма скромни отбори, всеки се бори за победа. Това е мач от Шампионската лига. За нас е важно да вървим добре в групата и да напредваме в класирането. Разбирам, че имаме много привърженици тук. Получаваме от тях нужното уважение“, коментира Анчелоти.
 
„Не мисля за някакви програмирани ротации, но ако на тренировката видя, че някои играчи са по-натоварени, ще направим някои промени. Не всеки футболист е готов да играе на 100% в мачовете. Гарет Бейл прави един отличен сезон и няма какво повече да говоря по темата. Смятам, че 4-4-2 е най-добрата защитна система във футбола, а в същото време позволява да атакуваш. Пробвали сме и други схеми, но важното е да използваме крилата“, анализира италианецът.
 
„Да, безспорно Кристиано е най-добрият футболист, който съм тренирал. Не искам да обиждам другите, но той е № 1. Кристиано Роналдо е един изключителен професионалист. Много отдаден на отбора и на клуба. Независимо, че не говори много, той е изключително отдаден на клуба. Кристиано бележи повече, защото си намери треньор, който го поставя в правилната схема.“
 
„Не правим тактиката спрямо един футболист, а за определен отбор. Срещу Ливърпул видяхме, че Лудогорец притежава кураж. Това е бърз отбор, пресира съперника и играе отлично. Видяхме как Лудогорец се противопостави на Ливърпул,“ допълни треньорът на Реал (Мадрид).
 
„Не може всички да играят в един мач. Иско поддържа много високо ниво и е важен футболист за нас, но само 11 могат да играят в един мач. Има възможност да правим ротации на вратарския пост през сезона. Всичко в този живот е възможно. Пепе може да играе, чувства се добре. Същото важи за Рамос и Варан.“
 
„Не си спомням преди колко години бях тук с Милан. Бил съм и в Пловдив, където бях удостоен с почетната титла "Доктор Хонорис Кауза" на Пловдивския университет“, припомни си Карло Анчелоти.
 
Светослав КОСТАДИНОВ, БЛИЦ

Всичко за Шампионската лига - състави, групи, резултати и класирания, новини и статистика можете да намерите ТУК!

Изминалите и предстоящите мачове в Шампионската лига, както и историята на досегашните надпревари можете да намерите ТУК!

БЛИЦ ви представя всичко за българското участие в Европа