Григор Димитров ще излезе на корта в Пекин срещу Пабло Андухар утре сутринта. Българинът вчера успя да преодолее съпротивата на Фернандо Вердаско - 6:1, 3:6, 6:3 и записа първата си победа на турнира "China Open". По-рано днес пък стана ясно, че на 1/8-финалите Григор ще се изправи срещу друг испанец - Пабло Андухар, който елиминира Жулиен Бенето след 6:4, 6:1.

Организаторите на турнира поставиха срещата на Димитров и Андухар като втора в програмата за сряда на корт "Лотус", който е телевизионен, т.е. мачът ще може да се наблюдава в БЛИЦ директно с картина. От 7:30 часа българско време ще започне срещата между Виктор Троицки и Томаш Бердих, а веднага след нейния край, около 9:00-9:30 часа на корта ще излязат Димитров и Андухар.

Това ще бъде четвърти двубой между двамата, а до този момент българинът има предимство от 2:1 победи срещу испанеца. Съперничеството им започна на финала на чалънджъра в Женева през 2010 г., когато Григор спечели първата си титла на това ниво след успех с 6:2, 4:6, 6:4. Година по-късно в Ница Димитров се отказа поради болест при 5:0 на неговия съперник, а последният им сблъсък бе в Шанхай през изминалия сезон, когато с победата отново се поздрави първата ни ракета след 7:5, 6:3.

28-годишният Пабло Андухар е 43-и в класацията на АТП в момента. 180-сантиметровият испанец има три титли в кариерата си (и трите на червено), една от които през този сезон в Гщаад, като е заработил около 3,3 милиона долара от наградни фондове.

23-годишният Гришо, който е десети в световната ранглиста, вече си осигури 45 точки и 31740 долара, а при победа и утре ще заработи 90 точки и 62245 долара, като на 1/4-финалите ще срещне победителя от мача между защитаващия титлата си и номер 1 Новак Джокович (Сърбия) и Вашек Поспишил (Канада).