"Ботев" (Пловдив) се отказва от привличането на левия защитник Кени Жиле, обяви треньорът Велислав Вуцов, който снощи гостува в студиото на ТВ7. "Жиле не доказа, че е в добро физическо състояние и след дълги проби решихме да не подписваме с него. Очаквахме днес още един французин, но той не се появи. Ако дойде утре или вдругиден, ще го пробваме. Ако ли не, приключваме с футболистите на проби", коментира Вуцов.

Въпросният играч, който ще идва на проби, е бил няколко пъти пред трансфер с отбора от Пловдив, като във всеки от случаите е бил предлаган от различни мениджъри. Така или иначе до сделка към момента не се е стигнало, което прави Велислав Вуцов скептичен.

Относно изминалия кръг в "А" група той похвали играта на ЦСКА и работата на Стойчо Младенов, като каза, че "червените" са играли бързо, на скорост и са доминирали в чисто футболен аспект над Берое.

"Защо да е по-специален мача с ЦСКА за мен? Мачовете с първите отбори в класирането трябва да с по-специални за всички. ЦСКА изигра великолепен мач в Стара Загора. Аз съм приятно изненадан от играта и движението на ЦСКА. Те не случайно са и на първо място с тази си игра. Ние няма да позволим на нито един отбор в първенството да ни победи леко. Ние ще искаме да направим така не ни победят и да не отиваме да играем като обречени. Това се нарича манталитет. В манталитета на "Ботев" също има промяна. Сега изиграхме няколко мача извън Пловдив, които ме окуражават. И нашия отбор всеки мач е отбелязал гол. Но нямаме мач на нула. Искам да играем атакуващо, но трябва да се знае срещу кой противник играеш", каза още Вуцов.

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите