Сесил Каратанчева скъса договора си с Казахстан и иска да се състезава за България. Това призна самата тя заедно с баща си Радослав в сутрешния блок на ТВ7. Родената през 1989 година българска тенисистка избра да играе за Казахстан през 2009 година срещу 65 хиляди долара на сезон. Припомняме, че през годините, докато беше в България, Сесил Каратанчева бе замесена в куп скандали. В края на 2005 година я сгащиха с допинг, заради който бе наказана за две години, а тя се оправда, че е била бременна на 15 години! Често бяха публикувани нейни по-разкрепостени снимки и още и още.

"Да, прекратих договора си с Казахстан. Искам да уточня, че всичко зависи от мен. Тук, в нашата федерация, не знаят, това е изключително мое решение, от медиите ще разберат. Моето решение да се върна за България не включва по никакъв начин федерацията по тенис. Искам да се върна и да играя за България, защото дадох пет години от себе си и мисля да се върна вкъщи. Вече съм обратно в големия тенис, искам пак да играя за България. Имам огромната подготовка и оптимизъм, че ще мога да представлявам добре България", заяви Каратанчева.

На въпросите за миналото си тя отговори: "Аз бях просто един тийнеджър, на когото животът му бе под светлината на прожекторите. Всичко бе публикувано, коментирано. Хората дадоха прекалено много гласност на нещата. Не знам дали снимки от излизания или нещо...това бяха нормални постъпки. Всичко в този живот го приех и си заминава. Ако коментираме някакви случки, ще седя и ще цикля на едно ниво. Искам да се развивам напред като човек и състезател. Щастлива съм в личен план, видях и двете страни на монетата. Бяхме и горе, и долу, и по средата."

"Надявеме се нещата с Казахстан да бъдат уточнени без да има претенции от двете страни. Грехота ще е, ако кажем, че сме зле финансово. Стабилни сме си, много добре се справяме. Целта на връщането не е ПР, а справедливост и успех. Да има справедливост за неща, които толкова години не са честни", добави Радослав Каратанчев./БЛИЦ