Григор Димитров победи испанеца Фернандо Вердаско с  6:1, 3:6, 6:3 в първия си мач от тенис турнира в Пекин. Българинът взе реванш за поражението от испанеца на турнира в Бостад през миналата година, когато загуби с 6:7, 7:5, 5:7.

В следващия кръг (1/8-финал) Димитров ще срещне победителя от мача Жюлиен Бенето (Франция) - Пабло Андухар (Испания), които играят утре преди обяд. При победа пък е възможно да срещне Новак Джокович на 1/4-финал.

Димитров започна срещата с гейм на нула в своя полза, след което проби Вердаско за 2:0. Гришо продължи с добрата си игра и стигна до 5:0 в своя полза. Вердаско успя да запише почетен гейм за 1:5, но Димитров приключи сета с успех на нула за крайното 6:1.

Вторият сет започна равностойно и двамата печелиха геймовете си до 3:2 в полза на Вердаско, когато испанецът записа пробив за 4:2. До края всеки спечели сервиранията си за крайното 6:3 в полза на испанеца.

В третия сет се повтори сценарият от втория, но при 4:2 пробивът дойде в полза на Димитров, а след това довърши испанеца за крайното 6:3.