Наставникът на Лудогорец Георги Дерменджиев застана пред камерата на ТВ+ ден след загубата от "Левски" с 2:3 в “А” група и три дни преди важния двубой с Реал (Мадрид) в Шампионската лига. Пред Красимир Минев той сподели, че няма колебания за вратарския пост. “От сега ви казвам – Владо Стоянов ще пази срещу Реал. Той е страхотна класа”, заяви Дерменджиев. Наставникът също така каза, че е максималист и вярва, че отборът му ще се класира най-малко за Лига Европа.

- Защо Лудогорец загуби от "Левски"?
- Имам обяснение. И има няколко предпоставки, които мога да ги кажа като мое мнение. Първото е, че футболистите не са компютри. Каквото и да им говорим, както и да ги мотивираме мачът с Реал (Мадрид) е в техните мисли. Предстои им среща с най-добрия отбор в света, пълен с мегазвезди.

- Кое не искате да виждате в играта на отбора?
- Просто искам футболистите в най-скоро време да уравновесят двете действителности – Шампионска лига и българско първенство.

- Какво не изпълниха футболистите на Лудогорец при гостуването на “Герена”?
- Много неща. Мотивацията, за която вече казах. Организацията на играта през първото полувреме беше под всякаква критика.

- Как си обяснявате грешките в отбраната през първото полувреме?
- Много слаба беше играта в защита на целия отбор. Играчите не бяха в пълна степен концентрирани. Мислеха, че лесно ще се получат нещата, но не стана така.

- Повече ли е самочувствието на играчите, след като влязоха в групите на Шампионската лига?
- Да. Това е резонно. Това се получава с всеки, колкото и да не го искаш. Всеки иска да се снима с тях. Като ходят по улиците ги спират. Всеки им обръща голямо внимание. Колкото и да искат да се концентрират, като го има всичко това е трудно. Те не са свикнали с това нещо.

- Има ли притеснение във вашия тим, след като за четири мача испанския гранд вкара 20 гола?
- Не може да няма притеснение, но това е най-добрият отбор в света. Звездите ще дойдат в София, а нашите момчета ще излязат да играят с тях. В цял свят ще ги гледат. Ще гледат Лудогорец срещу Реал (Мадрид)! Това е отборът, който е носител в момента на купата, който 10 пъти я е печелил, а са и с треньор, който мисля, че три пъти я е печелил тази купа - Карло Анчелоти.

- Как ще се противопоставите на нападателната мощ на Реал и по-какъв начин ще се справите с Кристиано Роналдо?
- Кристиано в момента навлиза в една форма, в която мисля, че от година или две не е бил. Ще се опитаме да действаме, но той е мегазвезда. Ние също имаме шансове. Ще излезем и ще играем това, което можем да играем. Няма да сме обречени. И в двете фази ще се опитаме да противодействаме. Ще опитаме да атакуваме. Това е един мач, който е изключителен престиж за нас.

- Страх ли ви е от една евентуална сериозна загуба срещу Реал?
- Мен лично не ме е страх. Няма да обвиня отбора, ако се случи. Вие виждате, че във вътрешното първенство вкараха 8 гола на Депортиво (Ла Коруня). Какво да ни притесни?! Играем срещу най-добрия отбор в света. Доволен съм, че моите футболисти ще излязат точно срещу този отбор. Защо да се притесняваме или да ни е страх, или пък да ни е срам от резултата, който ще постигнем? Защо? Аз от сега ви казвам без да се застраховам – готов съм да понеса всякакви критики. Този мач ще донесе невероятен имидж и рейтинг за Лудогорец и за България.

- Имате ли дилема кой да застане на вратата срещу Реал, имайки предвид грешката на Владислав Стоянов при първия гол срещу "Левски"?
- Владо ще си пази. От сега го казвам. Той е един много добър вратар. Той доказа, че международните мачове може да ги пази на много високо ниво. Мисля, че е вратар от европейска класа и може да играе във всеки европейски отбор.

- Реална ли е целта, която постави собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев – второ място в групите на Шампионска лига?
- Аз също съм един изключителен максималист. И трябва да ви кажа, че колкото и да звучи неприемливо за някои, ние имахме страхотен шанс в Ливърпул. Ако този мач беше останал равен, това щеше да даде много голямо самочувствие на нашите футболисти и вяра, че може да се постигне. За нас беше необходимо да го постигнем, защото знаете какво е да вземеш една точка на “Анфилд” и после да играем в София пред наша публика. Ние ще се опитаме да влезем поне в Лига Европа.

Цялото интервю с Георги Дерменджиев можете да гледате в предаването Спорт + по ТВ+ от 16:30.

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите

Всичко за Шампионската лига - състави, групи, резултати и класирания, новини и статистика можете да намерите ТУК!

Изминалите и предстоящите мачове в Шампионската лига, както и историята на досегашните надпревари можете да намерите ТУК!

БЛИЦ ви представя всичко за българското участие в Европа