Близо 21 години след Божидар Искренов и синът му Георги ще облече екипа на ЦСКА. През 1993 г. Гибона – легенда на „Левски“, стана футболист на „червените“. Сега наследникът му ще играе за хокейния тим на „армейците“. Това призна треньорът на ЦСКА Кирил Ходулов пред „Гонг“. От утре „червените“ ще участват в първия кръг от квалификациите за Континенталната купа. Срещите са в Зимния дворец, а съперници на българския шампион са Пучерда (Испания), Беостар Белград (Сърбия) и Измир (Турция).
 
„Предизвикателството е огромно защото искаме да докажем на останалите европейски отбори, че хокей все още съществува в България! Ние сме достатъчно добре комплектован тим, за да покажем добра игра и да спечелим първото място! На всички, които искат да ни подкрепят в Зимния дворец, мога да гарантирам изключително интересни мачове. Ще видят хокей на наистина високо европейско ниво. Подготвяме и лайвстрийм на срещите ни в сайта на ЦСКА за онези, които няма да могат да дойдат на живо. Сигурен съм, че ще стане едни много хубав спектакъл. Дано интересът към хокея да се засили и хората да видят нещо, което до момента не им се е случвало!”, коментира Ходулов пред „Гонг“.
 
„Независимо от цялостното състояние на спорта у нас, ние се стараем в клуба ни нещата да са на ниво. Полагаме изключително много усилие по организацията и изграждането на достатъчно добър отбор не само в България, но и в Европа. Липсата на достатъчно финанси е причината да нямаме силно първенство. В състава има момчетата от Словакия. Руснакът Андрей Мухачов отново ще бъде голямата ни звезда. Чакаме го да кацне от Москва. Той е защитник, който няма нужда от представяне, два пъти е печелил Континенталната хокейна лига с Ак Барс, играл е в ЦСКА (Москва). Георги Искренов - синът на Божидар Искренов–Гибона, се присъедини към нас през лятото след като години наред игра в САЩ. Той е наистина много класен, разнообразен и нестандартен нападател, който се надявам да ни помогне. При нас ще бъде мощният и техничен швед Андрес Йонсон. Ще имаме и още двама руснаци. Сергей Климентев е млад, но опитен вратар. Младият защитник Иван Бойко също за втора година ще носи екипа“, поясни треньорът на ЦСКА.
 
„Шансовете ни да спечелим първото място са големи! Всичко зависи от нашата концентрация и моментно състояние, както най-вече от първия мач срещу най-силния ни съперник Пучерда. Имаме информация че е събрал доста силен отбор. Срещу тях ще бъде голямата ни битка. Не трябва да изключваме и сръбския Беостар Белград, който се подготвят от канадския треньор Дан Кеса. Те ще бъдат изключително издръжливи и физически подготвени, като към тях са се присъединили и няколко канадски защитници. Не подценявам в никакъв случай и турците от Измир защото са тим, който може да поднесе изненада”, допълни Кирил Ходулов.
 
ПРОГРАМА НА ТУРНИРА В ЗИМНИЯ ДВОРЕЦ
Цената на дневен билет за турнира е 2 лева
26 септември (петък)
15:30 часа Беостар (Сърбия)- Измир (Турция)
19:00 часа ЦСКА (България) - Пучерда (Испания)
27 септември (събота)
15:30 часа Пучерда (Испания)- Беостар (Сърбия)
19:00 часа Измир (Турция) - ЦСКА (България)
28 септември (неделя)
14:00 часа Измир (Турция) - Пучерда (Испания)
17:30 часа ЦСКА (България) - Беостар (Сърбия)