Локомотив (Пловдив) победи с 2:0 Верея и се класира на 1/8-финалите за Купата на България. Двубоят на "смърфовете" с тима от "Б" група се игра на стадион "Берое" в Стара Загора, където гостите имаха агитка от едва 20 фенове.

Мачът под Аязмото започна отлично за Локо (Пд). В 13-ата минута автогол на Живко Желев даде криле на "смърфовете", които малко след това успяха да удвоят аванса си. 35-годишният защитник прати топката в своята врата и така гостите поведоха. Желев се опита да изпревари Георги Вълчев при едно центриране в наказателното поле, но в опита си да изчисти, изпрати топката неспасяемо с глава в долния десен ъгъл на Ел Харуби - 0:1. В 29-ата минута Янко Сандански удвои преднината на "черно-белите" с изстрел извън наказателното поле.

През втората част "смърфовете" намалиха оборотите, а възпитаниците на Господин Мирчев се опитаха да стигнат до почетно попадение, но неуспешно. Вратата на Локо (Пд) днес пази Божидар Стойчев, докато на Йордан Господинов беше дадена почивка. Матушев не разчита и на още от основните си играчи, като Мартин Камбуров, Дани Кики и др.

С успеха Локо (Пд) прекъснаха черната си серия от 8 мача без победа.

Съставът на Локо (Пд):
Стойчев, Парино, Молдованов, Димитров, Стамов (Траянов), Карагерен, Вълчев, Наков (Янъков), Сандански, Маламов (Филипов), Костадинов

Купа на България - сезон 2014/2015
 
"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите