Футболистът на Литекс Данило Асприля иска да се докаже в българското първенство и да постигне успехи с "оранжевите". Колумбийският халф се разписа за ловчанлии при загубата с 1:4 при гостуването срещу шампиона Лудогорец в мача от "А" група миналия уикенд.
 
"Чувствам се щастлив и съм доволен, че играя в играя в Европа и конкретно в България. Трупам безценен опит и съм мотивиран да покажа всичко най-добро от себе си. Вече свиквам с обстановката тук, тя е отлична, но езикът е труден. Говоря на английски или на испански с моите съотборници. Българският ми е доста труден и имам преводач. Хубаво е, че треньорът (Красимир Балъков) знае испански и португалски", заяви асът на Литекс Данило Асприля пред колумбийско радио.  Той е един от най-добрите играчи не само тима на ловчанлии, но и в “А” група от началото на сезона. Именно Асприля вкара единствения гол за своя отбор при загубата с 1:4 от Лудогорец в Разград.
 
“Имам подкрепата на моя сънародник Вилмар Джордан. Непрекъснато сме заедно. Чувам се и с играчите на Лудогорец Брайън Ангуло и Себастиян Ернандес, които също са колумбийци. Може би в бъдеще в България ще дойдат още футболисти от моята родина", добави 25-годишният Асприля.