Футболният мениджър Николай Жейнов заяви, че Гара Дембеле няма желание да се върне в "Левски". Малиецът в момента е футболист на китайския Ухан Заул, където играе под наем от немския Фрайбург. Таранът така и не успя да се наложи в Бундеслигата.

"Дембеле не иска да се връща в "Левски". Говорил съм с него. През зимата той имаше вариант да премине в отбор от Турция, но не го направи. По принцип българското първенство не се котира високо и малко играчи искат да играят в него", заяви Жейнов за предаването "Зона Спорт".

През лятото халфът на "сините" Владимир Гаджев е отказал оферти от хърватския Риека и Шахтьор (Караганда). Жейнов коментира и продължителното търсене на централен нападател от треньора на "сините" Георги Иванов.

"Знам колко трудна е задачата на Георги Иванов. Той търси добър нападател, но това е трудно, защото трябва да бъдат изпълнени няколко условия - да бъде привлечен без пари, да е разтрогнал с предишния си клуб преди 15 август и плюс това да е в кондиция."

Жейнов не пожела да коментира трансферната политика на "Левски" през изминалото лято, но заяви, че според него сумата, която ръководството на "сините" трябва да изплати на вече бившия си футболист Кевин Бру е много голяма. Мениджърът бе категоричен, че в момента родните грандове нямат нужните финансови средства да осъществяват трансфери на качествени футболисти. Въпреки това той определи по-голяма част от новите играчи в ЦСКА като попадения.

"Някои футболисти на ЦСКА наистина са попадения, но не се знае какво ще се случи след година. Не е ясно дали ще се намери мениджър, който да ги представлява и да им осигури добър трансфер и дали обещаните им неща от ЦСКА ще бъдат изпълнени. Не работя със сегашното ръководство на ЦСКА, но с предишното се разбирахме добре. Собствениците на "Титан" действаха бързо и импулсивно при трансферите и понякога това бе добър подход.

Проблемът е, че повечето трансфери у нас се правят от хора, които не разбират от материята. Не може зъболекар да е спортен директор на клуб и да привлича футболисти. От година на година футболът в България изостава все повече", добави Жейнов.

Той коментира и работата на тренорския щаб и ръководството на Лудогорец при селектирането на футболисти.

"В Лудогорец всичко е структурирано и за това те вървят напред. Селекцията се прави от всички хора в ръководството. Всеки един от директорите и треньорите гледат набелязания футболист, а и периодът, в който се оценяват качествата на подобен играч е доста дълъг. Всички трансфери в Лудогорец в последните години бяха направени с една единствена цел - влизане в Шампионска Лига. Кирил Домусчиев отказа добри оферти за футболисти на Лудогорец, точно поради тази причина. Нормално е през следващото лято шампионите да се разделят с основните си играчи и да обновят състава."

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите