Днес се проведе официалната пресконференция с треньорите на отборите от Група Б на Световното първенство по волейбол за жени в Италия. Срещата с представителите на медиите се състоя в малък театър в Триест, Италия, веднага след техническата конференция, а организаторите се бяха погрижили за приятна атмосфера. Интересен момент се получи при отговорите на треньорите на България и Бразилия, които взаимно определиха противниковия тим като фаворит в шампионата. Заигравката между Кузюткин и Зе Роберто усмихна журналистите, но и сложи началото на „волейболната битка“ между двата отбора.

„Проведохме една наистина добра подготовка в последните три месеца, като имам предвид спечелването на някои важни турнири. За съжаление, изгубихме една от най-добрите ни волейболистки няколко дни преди началото на Световното. Става въпрос за Ева Янева, която  има контузия. Относно мачовете, които ни предстоят тук : първо бих искал да поздравя своите колеги и да им пожелая успех. Надявам се любителите на волейбола в Триест да станат свидетели на добър волейбол и да не ги разочароваме. Именно това е и нашата цел – да покажем качествен волейбол и да продължим в същия дух, който демонстрирахме в последните турнири. Смятам, че всички отбори тук са силни, но моят личен фаворит е отборът на Бразилия“, заяви Владимир Кузюткин, а треньорът на Бразилия Зе Роберто прие думите му като начало на „волейболната битка“.

България и Бразилия играят утре своя първи мач в група Б от 21:00 часа наше време.

„Разбира се, че моят фаворит пък е България“, отвърна с усмивка Зе Роберто. „Групата ни в Триест е много трудна, но смятам, че сме в добра форма.За нашия тим е чест да бъде тук и очакваме с нетърпение шампионатът да започне."