Националният автомобилен шампионат V1 Challenge България в Русе предложи за пореден път на зрителите зрелищно състезание, изпълнено с много обрати и оспорвани надпревари. Русе донесе късмет за втори път на Костадин Щерев, който след Пловдив отново постигна победа.

Началото на третия кръг V1 Challenge България беше поставено от кмета на Русе Пламен Стоилов, който поведе почетната колона по булевардите в центъра на града до състезателното трасе - площад "Александър Стамболийски".

Най-добро време от 24.10 секунди в квалификациите даде Симеон Донов, който стартира от първа позиция. В първата част на състезанието той уверено водеше, но сблъсък с Искрен Маринов го остави назад в класирането. Този развой изведе на първа позиция Костадин Щерев, последван от Искрен Маринов, а трети остана Гюрбхюсеин Абдулаев, който за първи път се състезава с автомобил Volkicar.

Във втората част на състезанието пилотите, класирали се от първо до шесто място в квалификацията, си разменят местата. Още на старта започна битка между Костадин Щерев и Искрен Маринов, които изпревариха останалите участници и взеха завидна преднина. Щерев запази водещата си позиция до края и спечели купата.

Турският пилот Таксинтунч Тин зае трета позиция. Симеон Донов взе купата на DHL за най-бърза обиколка, постигната по време на квалификациите. В третия кръг от шампионата на V1 Challenge България в Русе взеха участие две жени - Диана Стоянова, която завърши на пето място и Билур Мюйет от Турция. Те получиха специални купи за атрактивния дамски автомобилен двубой.