Екипажът на "Глобул Рали Тийм" Крум Дончев/Петър Йорданов спечели 47-ото издание на Рали „Сърбия“, което се проведе този уикенд в покрайнините на Ужице. Състезанието бе кръг от Европейския рали трофей, както и част от Сръбския рали шампионат.

Надпреварата край сръбския град стартира вчера сутрин с шест етапа, които бяха трудно преодолени от екипажите, поради метеорологични условия. Дончев и Йорданов поддържаха добро темпо във всички скоростни отсечки, но в четвъртия етапзаваля силен дъжд и в този момент чистачките на състезателния Форд Фиеста Р5 отказваха. В резултат на това навигаторската задача бе от най-важно значение, тъй като Петър Йорданов се наложи през 30 секунди да натиска бутона за чисачките. Въпреки това екипажът нямаше технически проблеми и грабна максимума бонус точки за ДЕН 1.

Днес състезанието продължи със същите етапи, но в обратна посока. Крум Дончев и Петър Йорданов имаха комфортна преднина от предходния ден и заложиха на сигурно. Всичко премина нормално за отбора, нямаше технически проблеми. В крайна сметка "Глобул Рали Тийм" взе 7 точки от днешния ден на бонус точките, и е на втора позиция в генералното класиране на Европейския рали трофей.

„Получи се страхотно състезание този уикенд. Автомобилът ни се представи чудесно по етапите. Щастливи сме, че спечелихме и взехме максимума точки от тук. Всичко бе нормално, очакваме следващия старт в Хърватия", коментира Крум Дончев, който е печелил пет пъти надпреварата в Сърбия.