Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев заяви, че очаква проектът му за футболния клуб да излезе на плюс след края на успешната 2014 година. През пролетта отборът от Разград получи 3,9 млн. евро за историческото си участие в Лига Европа, а сега ще прибере близо 11 млн. евро за дебюта си в груповата фаза на Шампионската лига.

"Ако трябва да теглим чертата и на 31 декември кажем "спираме дотук", може би даже ще излезем и с малък плюс. За съжаление не можем да теглим чертата и трябва да продължим това, което сме започнали", заяви Домусчиев в предаването "120 минути" на Би Ти Ви.

Бизнесменът допълни, че в момента проектът му за Лудогорец продължава да се разраства. "Сега върви строежът на стадиона в Разград. Искаме поне като база да не отстъпваме на големите клубове в Европа. Целта е да създадем условия, с които да ги настигнем", каза босът.

"Средствата, които имаме за клуба, са големи, но те няма да стигат, защото амбициите ни нарастват. Няма да се главозамайваме и да купуваме някакви скъпи звезди. През зимата най-вероятно ще продадем някои футболисти. Козмин Моци няма да е сред тях. Той се утвърди като стълб в нашия състав, какъвто е Стивън Джерард за Ливърпул", обясни Домусчиев.

"В Европа ни се чудят как клуб, който има бюджет 6 милиона евро, може да стигне до групите на Шампионската лига. Странно им е при положение, че те (Ливърпул) само за школата си дават два пъти повече. Само треньорът им (Брендън Роджърс) взима два пъти повече като заплата. Но ето, че за радост не винаги парите играят в крайна сметка", добави Кирил Домусчиев.

ЦЕНИТЕ ЗА ТРИТЕ ДОМАКИНСКИ МАЧА:

ОТБОР СЕКТОР "А" СЕКТОР "Б" "ЛЪВЧЕТА" СЕКТОР "В" СЕКТОР "Г"
Реал (М) 100 50 60 75 50
Базел 80 30 40 60 30
Ливърпул 90 40 55 70 45

* Заб.: Цената на пакетния билет е с 5 процента отстъпка. Например, ако желаете да гледате трите домакинства от Сектор "А", трябва да извадите 256,50 лева (отстъпката е 13,50 лева).

Всичко за Шампионската лига - състави, групи, резултати и класирания, новини и статистика можете да намерите ТУК!

Изминалите и предстоящите мачове в Шампионската лига, както и историята на досегашните надпревари можете да намерите ТУК!

БЛИЦ ви представя всичко за българското участие в Европа