Люис Хамилтън спечели Гран При на Сингапур и поведе в генералното класиране при пилотите във Формула 1 за сезон 2014. Това стана възможно само след като съотборникът му в Мерцедес Нико Розберг отпадна от надпреварата на пистата „Марина Бей" заради повреда в болида. Така Хамилтън вече има с 3 точки повече от германеца.

"Не съм мислил досега за това, защото бях доста зает, особено в края на състезанието. Наистина, да, вече водя в класирането. Никога не можеш да знаеш какво ще стане следващия уикенд. Виждате как първо повреди отнеха моето лидерство в шампионата, сага същото сполетя и Розберг", коментира случилото се днес в Сингапур и излизането си начело в класирането при пилотите Люис Хамилтън.

"Основната задача, която си бях поставил, беше да победя Нико и да спечеля 7 точки повече от него. Накрая те се превърнаха в 25 точки, но когато преследваш първото място това винаги е възможно да ти се случи. Може да съм първи, но е с толкова малко, че все още се чувствам като преследвач, който ловува за точки", добави британецът.

"Снощи сънувах, че печеля в Сингапур, но човек не вярва на сънищата си", добави с усмивка Хамилтън и отправи благодарности към отбора си.