Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис Ван Гаал каза след загубата от Лестър с 3:5, че му е трудно да намери думи как точно да коментира мача. Той похвали „лисиците” и подчерта, че те са отбор, който има много силен характер. "Червените дяволи" водеха с 3:1 в резултата след час игра, след което обаче домакините ги повалиха, постигайки зрелищен обрат. След поражението Ван Гаал припомни, че и в Барселона е имал подобен мач.

"Във футбола се случват такива двубои. Когато бях треньор в Барселона през първата си година, имаше подобен мач. Водехме с 3:0, но за 15 минути позволихме да загубим с 3:4. Просто има и такива мачове - мачове, които буквално са ни в джоба, но в последния момент ги изпускаме", каза Ван Гаал.

Проверка на БЛИЦ установи, че става въпрос за среща, в която играе и Христо Стоичков. На 19 януари 1998 година Барселона води с 3:0 на Валенсия, но допуска конфузен обрат до 3:4. Стоичков влиза на смяна на мястото на Ривалдо. Любопитното е, че дни по-рано каталунците отново губят след обрат. Тимът на Ван Гаал води с 3:1 на Саламанка на 5 януари, но отстъпва с 3:4 след допуснати 3 гола в края, и то само в рамките на 4 минути.

"Имахме пълен контрол върху мача. В душата си не мога да повярвам... Как беше възможно да изпуснем този мач", добави Ван Гаал за днешното гостуване в Лестър.

"Лестър вече доказа в предишните си мачове, че има силен характер, но когато водиш с 3:1, можеш просто да държиш топката до 90-ата минута. Видяхте какво стана и не искам да критикувам никого за индивидуалните му грешки. Играчите ми като отбор допуснаха персонални грешки, не държаха топката, трябваше повече да я владеем. Това беше основната ни грешка", добави специалистът.

"Аз седя на пейката и не можах да видя ситуациите при дузпите. Имам своето мнение за тях. И въпреки това при първата играчът на Лестър чакаше да го бутнат, докато скачаше. Всеки, който е играл футбол, знае, че нападателите правят това нещо. Затова никой играч не може да си го позволи. Знаеш, че си в наказателното поле, не бива да даваш основание на рефера да надуе свирката", каза още мениджърът на Манчестър Юнайтед.

"Трябва да продължим и да се усъвършенстваме. Друго не ни остава. Създадохме много възможности, вкарахме красиви голове, което е положително, но в крайна сметка загубихме, което е най-лошото", добави Ван Гаал.