Българският вратар Петър Денчев изигра поредния си силен мач за Навбахор. Пловдивчанинът заключи вратата си срещу шампиона на Узбекистан Буньодкор (Ташкент), като мачът от 20-ия кръг завърши без голове пред малко над 8 хиляди души.

Юношата на Локомотив (Пловдив) направи няколко блестящи намеси, с които запази точката за своя отбор. Признание за отличните му изяви в домакинството е определянето му за Играч на мача.

Интересен факт е, че бивш треньор на Буньодкор е Луиш Фелипе Сколари. Известният бразилски спец пое тима на 6 юни 2009 година, когато бе превърнат в най-скъпоплатения наставник в света със заплата от 13 милиона евро. Независимо че контрактът бе за 18 месеца, той напусна в края на май 2010-а, след като не успя да класира отбора за 1/8-финалите на азиатската Шампионска лига.

Година преди Сколари да бъде ангажиран клубът привлича футболната легенда Ривалдо. Той също си тръгва от петкратния шампион на Узбекистан, като в средата на август 2010-а прекратява договора си.

Главен съдия на мача между двата тима пък бе Равшан Ирматов. Учителят по футбол по професия е един от най-добрите арбитри в света. Той е ръководил мачове на световни финали, като бе част от съдиите и на отминалия Мондиал в Бразилия.

След това нулево реми Буньодкор изпадна от тройката и вече е четвърти с 41 точки. Навбахор пък е седми с 23 т. Лидер с 48 т. е (Ташкент).
СВЕТОСЛАВ КОСТАДИНОВ/БЛИЦ