Старши треньорът на Локомотив (Пловдив) Неделчо Матушев говори след загубата от Берое с 0:3 у дома. "Ние много късно всичко започнахме и това започва да дава отражение. Берое е много добър отбор, добре подготвен физически. Ние не можахме да се противопоставяме. Ние много късно всичко започнахме и това започва да дава отражение, коментира Матушев.

- Трябва да имаш отбор, да го подготвиш, да го селектираш и тогава да гониш много точки. Сега имаме 6 точки, което не е малко. Какво значи спокоен? Треньорската работа е такава, че човек не може да бъде спокоен, особено когато градим отбор. Спокойствие няма за никого, нито за мен, нито за футболистите, нито за хората, които ръководят клуба и да направят така, че Локо да има нова визия. Ние се стараем, но това са възможностите на този етап.

"Може би тежкият терен в София и малкото време за възстановяване ни повлия, все пак Берое игра 2 дни по-рано. Трима човека – Грънчов, Филипов, Де Врийзе и Молдованов имаха проблеми, но Молдованов преодоля болката и излезе днес.

Знам, че е тежко, боли, всички локомотивци ги боли, но не трябва да знаят, че пътят е много труден. За да имаш изискване, за да поставяш цели и условия, трябва отборът да си го селектираш, да си го подготвиш. Ние почнахме 1 седмица преди първенството. В първите мачове отборите не бяха влезли в ритъм, а и ни подценяваха, ние също направихме много добри неща, имахме шанс. Може би затова направихме тези 6 точки.