Вратарят на Лудогорец Милан Борян е пред трансфер в Англия през зимата. Агентът му - Мат Лютън, вече води разговори с няколко клуба за договор през януари. Самият канадски национал също е готов да напусне българския шампион.

"Това, което се случи в началото на седмицата, бе като ураган. Само няколко дни, след като подписах с Лудогорец дебютирах срещу Ливърпул в Шампионската лига. Насладих се на възможността да играя срещу "червените" и на такъв знаменит стадион като "Анфилд". Това възбуди апетита ми да продължа с футбола в Англия. Мечтая за Висшата лига. Ако получа добра оферта, ще помисля много сериозно върху нея", коментира Борян пред "Скай Спортс", като от думите му става ясно, че не се вижда дълго време при разградчани.

Във вторник канадският национал дебютира срещу Ливърпул (1:2) в първи мач от груповата фаза на Шампионската лига. При това само четири дни, след като подписа до края на годината. 26-годишният Борян направи впечатляващ двубой в отсъствието на наказания титуляр Владислав Стоянов и контузения Иван Чворович. Спаси няколко положения, но в последните секунди на продължението, само минута след като Дани Абало изравни, направи дузпа, която Джерард вкара. Пред това Марио Балотели бе открил резултата.

Силните му изяви мотивираха ръководството на Лудогорец да поиска да го задържи за по-дълго. Те обаче не са останали незабелязани и с възможността за свободен трансфер сериозен интерес са проявили няколко клуба от Англия.