Футболистът на ЦСКА Тончи Кукоч отново скандализира. Поредната изцепка на хърватина е изказване, което направи пред италианския сайт tuttob.com. Кукоч този път атакува бившия си треньор в Бреша Иво Якони. Хърватският ляв бек си тръгна от втородивизионния отбор след скандал, за да се озове в ЦСКА, като разкри какви са били причините за случилото се.

"Решението да се махна беше изцяло мое. През юни се срещнах с президента на клуба и той ме помоли да подновя договора си за още две години, защото Сампдория ме искаше. Даваха 1,5 милиона евро, но босът искаше да им вземе 2,5 млн. евро и за това ме накара да преподпиша. Президентът е номер едно, велик е и още се чуваме с него. Но трябваше да му откажа, защото не можех да изкарам още шест месеца под ръководството на Якони. Този не е мъж, нищо не разбира от футбол", изригна Кукоч.

"Този не заслужава никакъв респект от мен, постоянно лъже. Ако беше останал старият ни треньор, щяхме да влезем в Серия "А". Иначе един ден бих се върнал в Италия, но само за да играя в Наполи. Пожелавам им да станат шампиони, защото мразя Ювентус", сподели скандалният хърватин.

Той направи сравнение и между сегашния си клуб ЦКА, както и футбола в Италия. Според него разликата не е чак толкова голяма, а тук имал повече свобода да покаже техниката и качествата си. "Аз съм в най-силния отбор в страната, първи сме и се надявам да продължим така. Искам да играя все по-добре и да ме повикат в националния отбор на Хърватия. В България не е по-различно от Италия", добави Тончи Кукоч.

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите