Милан и Ювентус излизат тази вечер от 21:45 часа в дербито на третия кръг на Серия "А". Двата тима рано-рано ще доказват кой е по-добър и кой има повече аргументи в преследването на титлата.

Двубоят ще е по-специален и за двамата треньори, които има пред кого да се доказват. Масимилиано Агегри пое Юве през лятото, след като бе изритан от Милан преди година, докато Филипо Индзаги ще води "росонерите" срещу клуба, в който игра между 1997 и 2001 година.
 
През лятото "росонерите" се разделиха със звездата Марио Балотели, докато в Юве ще трябва да се справят без подалия оставка Антонио Конте, което е още една причина за проверка на състоянието на двата гранда. И Милан, и Ювентус тръгнаха силно през новия сезон и все още нямат загубени точки в първенството. Милан бележи повече, стреля повече и си подава повече в отсъствието на новата звезда на Ливърпул. Ювентус пък е в серия от осем поредни победи.
 
Ювентус води в общия баланс между двата тима - 173 мача, 64 победи за Юве, 59 равенства и 20 успеха за Милан. "Росонерите" обаче имат превес в мачовете у дома - 28 срещу 23 победи и именно подкрепата от трибуните ще е основният им коз.
 
Юве победи в последната среща на "Сан Сиро" (2:0), а с това оформи серия от 4 поредни успеха над Милан. Най-честият резултат между двата отбора в Милано е 1;1, а последното равенство между Милан и Юве е от февруари 2012 година. 
 
МИЛАН - ЮВЕНТУС
21:45 часа, пряко по Бтв Екшън
 
Резултат с изображение за milan logoМИЛАН: Абиати, Абате, Реми, Сапата, Де Шилио, Поли, Де Йонг, Мунтари, Хонда, Менез и Ел Шаарави
Резерви: Агаци, Джакардо, Мексес, Армеро, Есиен, Ван Гинкел, Бонавентура, Торес, Пацини и Нианг
Контузени: Алекс, Д. Лопес, Монтоливо и Сапонара
Наказани: Няма 
 
Резултат с изображение за juventus logoЮВЕНТУС: Буфон, Киелини, Бонучи, Касерес, Асамоа, Погба, Маркизио, Перейра, Лихтщайнер, Тевес и Йоренте
Резерви: Сторари, Евра, Огбона, Бардзали, Видал, Падоин, Коман, Ромуло, Джовинко, Мората
Контузени: Пирло, Мароне и Мота
Наказани: Няма 
 
стадион: "Сан Сиро"
съдия: Никола Рицоли